Ini resipi drp ratna halim......aduh berliur2 aku tau......nanti bila dah siap, i upload gbr ok........mudah2 gbr n rasa mcm begini......hehehheh
Bahan:
A:
500 ml susu segar/fresh milk
...8 keping roti (gardenia/high 5)
B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
C:
2 sudu besar kismis hitam
Sos Kastad
1 tin susu cair
2 s/b tepungkastad
2 s/b gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 1/2 jam
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
NOTA:
Sos Kastad boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya.. ataupun cream coklat
No comments:
Post a Comment