Tuesday, January 31, 2012

Gadis semasa by yuna

Published with Blogger-droid v2.0.3

Penakut

Enjoy this video
Published with Blogger-droid v2.0.3

Monday, January 30, 2012

BY YUNA

Published with Blogger-droid v2.0.3

7 bulan

Nah ni budak yg nakal my bushuk sudah 7 bulan bah kelmarin.....alhamdulilah my qaleesh semakin besar dan semakin kuat tidur dan nakal juga....hihihi Semakin x sabar tgk dia merangkak n berjalan..... Pls lah qaleesh jgn lah tidur saja :)
Published with Blogger-droid v2.0.3

Turban

Saya mmg sudah sgt sgt sgt gila dgn pemakaian turban....lebih2 yg digayakan oleh YUNA & DIAN PELANGI.... So sesapa yg berani tampil chick jommmm kita penuh almari kita dgn turban

Published with Blogger-droid v2.0.3

Penakut

YouTube - Yuna - Penakut - AJL 26 My god....really like this song.....n turban also :)
Published with Blogger-droid v2.0.3

Tutorial by Hijabista part 1

Bah jom gorjes semua...kita guna style ni mcm ni ari ni k ;)
Published with Blogger-droid v2.0.3

Saturday, January 28, 2012

Ariana Mikhail

Anda mesti follow up cerita ni....tell you tangkap leleh juga
Published with Blogger-droid v2.0.3

HUwahhhh!!!!

Dewinurkasih.blogspot.com Valuation RM 1,046.6......



Friday, January 27, 2012

Style2 instagram

Salam jumaat semua... Ni picture guna style ala2 instagram.....teringin sangat nak guna design n look mcm tu.....tunggulah di pujuk sayang ku itew ...skrg ni misi mmg x kena layan...sebab baru jak beli hp kan....kekekeke Oh ipad aku merindui mu....lebih2 lagi kaler yg ku tgk itew warna putih! Oh God
Published with Blogger-droid v2.0.3

Thursday, January 26, 2012

Mini Chef

Boleh kah tu ya dinamakan mini chef....huwahhh....bah ari ni aku mau masak kepingan ayam bersalut oat bersama sos halia, terung celup tempura sama manggi telur.....Bah....ni reseipi nya ok:-

Kepingan ayam bersalut oat bersama sos halia

Dapur anda mesti ada ni bahan!

ayam
Oat
Telur
Garam dan serbuk perasa
Minyak utk mengoreng

Sos halia

Halia muda
Bawang putih
Sos tiram
Minyak utk menumis

Cara memasak

Utk membuat kepingan ayam bersalut oat, gaulkan ayam bersama garam dan serbuk perasa sehingga sebati.Kemudian celup ayam kedalam adunan telur tadi dan goreng hingga masak.

Utk buat sos halia nya

Panaskan minyak, tumis halia,bawang putih sehingga naik bau.kemudian masukkan sos tiram dan air secukup nya...kacau rata dan didih.Akhir sekali, tuangkan sos halia divatas kepingan ayam bersalut oat tadi...Sedia utk di nikmati...

Terung tempura

Bahan-bahannya

Terung
Tepung
tenpura
Lada hitam
Lada putih

Cara membua

tAdunkan tepung tempura bersama lada hitam dan lada putih dan celupkan terung...sedia utk di goreng

Bah kalian harus cuba yaSelamat berperang di dapur anda masing-masing
Published with Blogger-droid v2.0.3

Detik2 pemergian Rasullah SAW

Tq zay share video ni.....sedih sangat
Published with Blogger-droid v2.0.3

Child Magazine

My cover this months.....topic!....hahaha baru buat cover....content x ada lagi! Huwahhhhh
Published with Blogger-droid v2.0.3

Tuesday, January 24, 2012

Dragon air

Mmg lah bah sakit ati bila mau cerita pasal singa2 nie...sbb siang mlm memekak jak.....tp singa2 ni lah kesukaan budak2 bah termasuk lah si qaleesh..ya walaupun dia baby...tp dia terhibur aku nampak tgk singa2 ni menari... Dulu time aku pregnant..mesti hubbh ku bawa aku p tgk singa2 di batu 4, andui bah tu jak hiburan ku memandangkan terlampau byk pantang yg x boleh.... Nah bila qaleesh tgk singa2...mulut pun buka jak.......tp dipendekkan cerita ni kan, respect lah bah dgn keberanian durang kan panjat dr tiang ke tiang...emm so morale of the story jgn mengalah sebelum berakhir dan kena berani menyahut kebenaran....ewahhhh

Published with Blogger-droid v2.0.3

Photoshoot setengah badan

Huwahhh.....ari ni bunda sama qaleesh amat burink tunggu si daddy....so we all buat lah photoshoot sendiri.....sendiri posing sendiri gbrn..that why lah separuh badan saja.....kekekeke.....bah enjoy ya tgk picture kami....hehehehe Love Bunda dewi
Published with Blogger-droid v2.0.3

Masak memasak

Nah adik ku itew aka masterchief drumah sedang libur di kk....so memandangkan aku ada laki yg mau di kasi makan...huwahhh padahal perut sendiri...kekekeke akan turun padang selama seminggu utk mengasapkan dapur ku ini....So belek punya belek.....today i'm going to cook....ayam kari madras, sup bayam dan pokaras.....Nah 2 menu itew kamu udah tau bah kan.....n maybe yg ari2 udah masak tu sdah khatam masak 2 menu tu...yg aku ni kena belek buku lagi ha!....Bah pokaras tu mcm cucur lah....tp maybe pokaras ni nama indon...i guess saja ya! Huwahhhh klu udah siap aku masak mlm ni...n di share ya.....n resipi nya sekali akan di share...Hey..wish me luck kLove,Bunda dewi
Published with Blogger-droid v2.0.3

Monday, January 23, 2012

Si Sumil

Ok kah klu aku namakan benda ni si sumil...hehehehe...nah start sudah ni mau servay2 kerusi kereta.....nah utk sapa lagi klu bukan utk si gemuk ku itew

Published with Blogger-droid v2.0.3

NASI MINYAK

Alhamdulilah perkara baik hari ni dapat disempurnakan dgn lancar...syukur...finally my beloved uncle aka my boss akan kawin bulan 3 ni...Huwahhh lucu juga ni bah mendengar org2 tua berpantun tadi.....mcm dlm drama pulak aku tgk tadi...Apapun i'm happy my bos naik ke jinjang pelamin.....hope my boss happy n bahagia....n hope juga dia kawin ni memberi rezeki dia menang pru nanti...amin ya rabbal alamin..Ya si qaleesh pun diheret juga tadi....emm nasib dia x cerewet tp di saat2 akhir dia x mau duduk dlm sudah.....maybe rimas juga...yg sandi nya atok menjadi mangsa qaleesh...hahahaha.....lenguh tangan...kekekeke

Published with Blogger-droid v2.0.3